
HAKKIMIZDA
“Kareksan 1976 yılında fikir olarak oluşturulmuştur. Bütün fırın ve diğer işleme ekipmanları en büyük tünel tipi fırın üreticisi olan Alman Werner & Pfleiderer firmasından satın alınarak 1980 yılında montaja başlanmıştır.
1981 yılında montaj tamamlanmıştır. O dönemde kullanılmakta olan en yeni teknoloji ile Türkiye’de ilk tünel tipi fırın kurularak en büyük kapasiteye sahip örnek teşkil eden ekmek üretim tesisi olmuştur.
Kareksan Ekmek fabrikası İzmir’in Karşıyaka ilçesinde tesis edilmiştir. 3000 m² si kapalı alan olmak üzere toplam 6400 m² ye kurulmuş olan tesisin bina ve arazisi kendisine aittir.
1987 yılına kadar iki bantla ekmek üreten fabrika, ekmek üretimini artırmak, artan müşteri talebini karşılamak amacıyla 1987 yılında üçüncü bandı getirmiş ve fabrika bünyesinde tesis etmiştir. Bu sayede günlük üretim kapasitesini 250.000 ekmeğe çıkarmıştır.
Zaman ilerledikçe modernleşen ve ihtiyaç yelpazesi gelişen ülke koşullarına ayak uydurmak ve müşterilerinin artan taleplerine cevap verebilmek için firmamız çeşit ekmek üretimine başlamıştır.
Bu doğrultuda ambalajlı ve dilimli olarak Tost Ekmeği, Tuzsuz Tost Ekmeği, Klüp Tost Ekmeği, rejim yapanların rahatlıkla ve güvenle tüketebilecekleri Light Ekmek,Kepekli Tost Ekmeği, Türkiye’de ilk üretim olan ve lezzet olarak tek kalan Çavdar Ekmeği, dilimli ve poşetli Kepek Ekmeği üretilmiş ve hiper ve süpermarketlere, bakkallara dağıtılmıştır.
Bunun yanı sıra bünyesine galeta makinasını dahil eden fabrika lezzetli ve doyurucu galeta üretimine başlamıştır. Sade, Kepekli, Haşhaşlı, Susamlı ve parmak galeta üretilen galeta çeşitleri arasında yer almaktadır. Ekmek grubunun yanı sıra pastacılık ürünler de üretilmektedir.